Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 18.3.2012 22:23

Kysymys: Vanhan tiiliseinän sauman korjaus

Hankkeen valmistelu

Vanha rappaus on nyt poistettu 1800-luvun lopulta olevasta tiiliseinästä ja tarkoitus olisi käsitellä pinta kalkkimaalilla tms. Mikä olisi mielestänne paras keino korjata tiiliseinän kuluneita saumoja. Irtonaista saumalaastia on lähtenyt puhdistuksessa melkoisesti, joten sauma vaatii uutta pintaa ennen maalausta. Entä voiko saumaa käsitellä jollain aineella joka sitoisi irtonaisen vanhan saumauspinnan kiinteämmäksi?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tuon ikäinen tiiliseinä on muurattu pelkällä kalkkilaastilla. Saumoja ei voi täyttää nykyaikaisilla laasteilla. Jos saumoja todella on täytettävä, pitää siinä käyttää kalkkilaastia, jossa ei ole sementtiä. Ehdotan, että et täytä saumoja, vaan teet ylimaalauksen kalkkimaalilla. Se täyttää saumoja jonkin verran, ja pinnasta tulee varsin elävä. Saumoja ei tarvitse erikseen käsitellä ennen kalkkimaalausta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Vanhan tiiliseinän sauman korjaus":
Jäsenen J440206176 antama (10.11.2019 15:38) kommentti

Oliko 1920 luvulla edelleen pelkkää kalkkilaastia. 


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: