Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 26.6.2012 15:23

Kysymys: Vanhan lattian uusimisesta

Hankkeen valmistelu

Olen purkanut -40/-50 luvulla rakennetun mökin lattiat kengittämistä varten. Lattiavasojen alta löytyi yhtenäinen betonilaatta, jonka päälle on sulatettu piki. Betonilaatassa ja sitä myötä myös pikikerroksessa on pieniä halkeamia. Kuinka niiden kanssa tulisi toimia ennen uusien vasojen ja lattian asennusta? Olisiko pikipinnoitteessa olevat halkeamat paikattava ja jos jollain niin millä?Ja millaista eristettä suositeltaitiin laatan päälle myös käytettäväksi ennen lattian asentamista? Aiemmin sinne oli laitettu villa, mutta jotenkin villan käyttöä hirsitalossa kaihtaisin.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Bitumipintaa ei kannata uusia. Vanha pinta käsitellään boorilla ja uusien puurakenteiden alle asennetaan bitumihuopakaistat. Lämpöeristeeksi suosittelen kivivillaa, koska se ei sido kosteutta. Kivivillasta ei ole haittaa hirsirakenteelle.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Vanhan lattian uusimisesta":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kate ja uudet kukat
Voiko vanhan, osittain "kadonneen" puutarhakatteen päälle laittaa uutta puutarhamultaa, istuttaa kukkia ja laittaa uutta katetta?...
Pensasruusun nuppujen
Vanhan vaaleanpunaisen pensasruusun (ehkä juhannusmorsian) nuput ova joinakin kesinä jääneet aukeamatta ja vaikuttavat limaisilta ja päällim...
Repeytynyt katajanhaara
Mitä pitäisi tehdä? Vanhan kolmihaaraisen katajan yksi haara repeytynyt lumen painosta. ...