Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 14.5.2013 13:31

Kysymys: Sokkelin vierustäytön vaihto Jatkokysymys!

Hankkeen valmistelu


Kiitos vastauksesta. Tarkentaisin vielä -

Kumpi on parempi,

1) se, että kapillaarikatkoainesta on maan pintaan saakka, ja että mahdollinen viistoon satava sadevesi pääsee tätä sokkelin ilmavaa reunussepeliä pitkin alas routaeristeen päällä olevaan soraan saakka helposti, ja sokkeli siksi ehkä pysyy kuivempana,

2) vai se, että ko sepelikerroksen pinnassa olisi tiivis kerros kivimursketta tms tiivistä, suodatinkankaalla sepelistä erotettuna ja vähän kallistettuna (päällä pienet rantakivet koristeena) , joka nimenomaan (ehkä) ei päästäisi sadevesiä sokkelin vierustaa alas juuri ollenkaan, vaan ohjaisi ne pois sokkelin vierestä ? Pilaako pinnan tiivis kerros kapillaarikatkokiviaineksen hyödyn ?

Tuntuu että tässä asiassa on kaksi täysin päinvastaista neuvoa. Molempien kannattajat ovat ehdottomia näkemystensä kanssa. Olen ymmärtänyt, ettei pintavesiä kuuluisi ollenkaan johdattaa salaojiin. Olen pulassa.

Kiitos!Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Sokkelin viereen tuleva sadevesi on todella vähäinen, ja siksi pintaan ei kannata tehdä tiivistä kerrosta. Siksi vaihtoehto 1) on parempi. Moneen rakennustekniseen ongelmaan löytyy yhtä monta ratkaisua kuin vastaajaakin. Vapailla keskustelufoorumeilla neuvojien ammattitaito ei aina ole taattu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Sokkelin vierustäytön vaihto Jatkokysymys!":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

kuusiaidan alustan kattaminen ja myrkyttäminen
 Jatkokysymys kattamiselle: Jos rikkaruohojen myrkyttämiseen käyttää esim. Roundupia, kuinka tarkasti pitää varoa myrkyn joutumista kuu...