Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 2.4.2012 14:34

Kysymys: Saunan ja pesutilan välisen seinän eristäminen

Hankkeen valmistelu

Kyselin jo aikaisemmin ja sain vastauksenkin. Edelleen on eri mielipiteitä asiassa, joten tarkennan vielä tulevan tilan. Seinä on teräsbetonia. Saunaan vie lasiovi. Pesutilan puolella seinä vesieristetään ja laatoitetaan. Saunan puolelle on suunniteltu panelointia eristeineen tai sitten kivi seinää. Täytyykö saunan seinä vesieristää? Jos se eristetään on seinä molemmin puolin vesieristetty ja ei hengitä. Tämä saattaa mielipiteiden mukaan johtaa siihen että väliin mahdollisesti pääsevä kosteus ei pääse pois. Odottelen neuvoanne asian suhteen.
Kysyjä
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vesieristeen asentamisesta seinän molemmille puolelle käydään jatkuvaa keskustelua. Oma mielipiteeni on, että näin voidaan tehdä. Molempien tilojen katto todennäköisesti lasketaan alas. Tällöin vesieristeen läpi mahdollisesti kulkeutuva vesihöyry pääsee tuulettumaan seinän yläkautta pois. On todettu asia, että vesieristys ei ole täysin höyrytiivis, mutta läpimenevän vesihöyryn määrä on todella vähäinen. Kun vesimolekyyli menee vesieristeen läpi, se palautuu tilaan lämpötilan laskiessa, koska seinärakenne on tällöin vähän lämpimämpi ja vesihöyry siirtyy kylmempään suuntaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Saunan ja pesutilan välisen seinän eristäminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: