Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 17.1.2012 13:48

Kysymys: sauna

Hankkeen valmistelu

Hei,

suunnittelen lautarakenteisen saunan rakentamista kesäkäyttöön, mistä saisin hyvät ohjeet

t. Veijo

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Selvitä ensimmäiseksi kunnan rakennustarkastuksesta, minkälainen rakennuslupa hankkeelle on haettava. Sen jälkeen palkkaa pääsuunnittelijan, jonka kanssa mietit kokonaistoteutuksen ja rakennuksen lopullisen koon. Hän suunnittelee myös rakenteet. Jos haluat etukäteen miettiä, millainen rakennuksesta tulisi, katsele netistä talovalmistajien vaihtoehtoja.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / sauna":
Jäsenen P59 antama (17.1.2012 23:10) kommentti

Homma lähtee siitä, että mietit minkä kokoisen pytingin noin pinta-alaltaan ajattelisit. Jos pinta-ala pysyy alle 20m2 , niin useimmissa kunnissa rakentaminen onnistuu ihan toimenpideluvalla, minkä menettelytavan hyvä puoli on siinä, että kuvat ei tartte olla ihan vimosen päälle. Raapustat vähän mallia tupakkiaskin kanteen tai mielummin hommaat arkkitehdin piirtämän näkemyksen saunasta, minkä lappusen kanssa sitten kunnan rakennusvirastoon hattu kourassa juttelemaan.Rakennusvirastossa ne kyllä osaa sanoa selviätkö pelkästään toimenpideluvalla vai oikeinko rakennuslupa tarvitaan, rakennuslupaan tarvitset arkkitehtikuvat. Seuraava vaihe on rakennesuunnittelu, eli rakennesuunnittelun jälkeen sulla on kädessä hyvät ohjeet ja sitten vaan toteuttamaan.Jos tässä vaiheessa on kyse ensisijaisesti vasta alustavasta mallien katselusta, niin alkuun pääsee tutustumalla esimerkiksi talotehtaiden brosyyreihin, mistä katselee saunan-, piharakennuksen- tai esimerkiksi sopivan kokoisten varastorakennusten malleja, mistä sitten itse lähtee hieman mielikuvitusta käyttäen soveltamaan.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: