Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 14.5.2013 13:8

Kysymys: sadevesien väliaikainen ohjaaminen

Hankkeen valmistelu

Sadevesikaivot eivät vedä kunnolla ja niiden uusiminen jää taloudellisista syistä ensi vuoteen. Onko olemassa mitään keinoa, jolla vedet saisi ohjattua kauemmaksi talon vierustalta. Tietysti voisi laittaa isoja saaveja syöksytorvien alle, mutta olisiko muita kohtuu hintaisia väliaikaisratkaisuja, joilla sadevedet saisi ohjattua edes vähän kauemmaksi talon perustusten vierestä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ison saavin asentaminen syöksytorven alle on hyvä ratkaisu. Saaviin tehdään reikä n. 30 cm yläreunan alapuolelle ja reikään asennetaan tiiviisti letku, joka ulottuu etäälle rakennuksesta ja sisäpuolelle noin puoleen väliin saavin korkeudesta. Saavin täyttyessä letku alkaa toimia lappona ja tyhjentää saavin noin puoleen väliin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / sadevesien väliaikainen ohjaaminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: