Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 23.9.2013 12:52

Kysymys: routaeristys

Hankkeen valmistelu

Vanha autokatokseni on pilariperustuksella ja nyt on tolpat lahoamassa, pohja on petonilaatoista ladottu. Ajatukseni on kaivaa vanhat perustukse pois ja valaa koko alue ( ala on n. 3x5 m) yhdelle laatalle laittaa alajuoksuu jonka päältä laitetaan uudet tolpat. Kysymys kuuluu. Laitanko routaeristeen koko alueelle ja 10 cm valu päälle.Poja on ns.petoni soraa n. 10cm joka on tiivistetty veden täryn kanssa Alueen ynpärille on joskus laitettu asvaltti joten isoja maan siirtoja ei oikein voi tehdä.
Kysymyksiä: 5 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jos maaperä on routivaa, routaeristys pitäisi asentaa vähintään metrin tulevan betonilaatan ulkopuolelle. Jos routaeristystä ei tehdä näin, betonilaatta nousee roudan myötä epätasaisesti ylös. Se saattaa painua kesällä takaisin alkuperäiseen asentoonsa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / routaeristys":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: