Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 7.3.2012 15:22

Kysymys: RM-talon sisäpuolinen eristäminen

Hankkeen valmistelu

Moi, olis vanha rintamamiestalo kyseessä jota eristäisin sisäpuolelta ekovillalevyllä 100mm. Nykyinen seinä: ulkopaneli-harvalaudoitus-vinolaudoitus-tervapaperi-puru-paperi-vinolaudoitus-kuitulevy.

Onko ongelmaa laittaa ilmansulkupaperia kuitulevun päälle ensin ja sitten 100mm koolaus+eriste, jossa veis sähköt, niin ettei tarvisi puhkaista ilmansulkua?

//L

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ilmansulkupaperia ei voi asentaa vanhan seinän ja koolauksen väliin. Ulkoseinän nykyinen eristyskyky on liian heikko ja ilmansulkupaperin pintaan syntyy kondenssipinta. Jos teet lisäeristyksen koolaamalla, höyrysulku asennetaan rakenteen sisäpintaan. Mainitsemasi eristeen sijaan suosittelen käytettäväksi kivivillaa tai SPU:n Wilhelmina-levyä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / RM-talon sisäpuolinen eristäminen ":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tervalepän kaarna kuoriutuu
Pihassamme on tervaleppä jonka kaarna on alkanut irtoilemaan kuvan osoittamalla tavalla. Sitä irtoilee alhaalta ainakin noin metrin korkeudelle asti. On...
Kielon kasvatus siemenestä?
Törmäsin netissä sivustoon, jossa myydään mm. sateenkaaren väreissä kuukivien kielojen siemeniä. ...