Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 14.4.2013 21:24

Kysymys: räystäät ja sadevesi

Hankkeen valmisteluOmakotitalon tiilikatolta sulaa parhaillaan lumi ja parista kohtaa räystäslautojen välistä tippuu vettä. Vesi tulee olettavasti siis aluskatetta pitkin ja joku kattotiili on ilmeisesti halki. Riittääkö kattotiilen vaihtaminen tähän tilanteeseen? Vai voiko katolla olla vesivahinko, hometta yms? yläpohja on tarkistettu viime talvella ja kaikki ok, mutta vesikattoa ei tarkistettu lumitilanteen vuoksi.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kattorakenne toimii ja aluskate ohjaa vuotoveden pois. Kattotiilen ei välttämättä tarvitse olla rikki, koska vuotovesi saattaa kulkea tiilen saumasta aluskatteen päälle. Riittää, kun tarkastat lumen sulettua tiilet vuodon kohdalta. Voit siirtää pari tiiltä pois paikaltaan ja varmistaa, ettei alla ole puurakenteessa tummentumia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / räystäät ja sadevesi":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: