Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 15.1.2014 15:41

Kysymys: Potentiaalitasaus

Hankkeen valmistelu

Rivitalon pannuhuoneesta lähti Cu-vesiputki joka on pannuhuoneen päästä kytketty Cu köydellä pääsähkökeskuksen maadoituskiskoon ja vastaavasti huoneistojen päästä huoneistojen sähkökeskuksiin. Cu-putkea jouduttiin uusimaan väliltä pieneltä matkaa ja se tehtiin muoviputkella jolloinka galvaaninen yhteys poikkesi. Olisiko muovijatkoksen yli tullut tehdä Cu köydellä lenkitys, että galvaaninen yhteys pääkeskuksen ja huoneistokeskuksien välillä säilyisi? Mitä vaaroja siitä on jos sen jättää tekemättä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Vesijohdot pitää yhdistää toisiinsa kuparijohtimella. Potentiaalitasauksella jännitteelle alttiit sähköä johtavat osat liitetään yhteen ja näin rakennuksen putkisto saadaan tasapotentiaaliseksi. Tällä toimenpiteellä varmistetaan se, että sähkölaitteista mahdollisesti syntyvä nollajohdon jännite saadaan purettua. Tämä estää elektronisten laitteiden vahingoittumisen ylijännitteestä.Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Potentiaalitasaus":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: