Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 8.3.2012 9:18

Kysymys: Piipun vesieristys suihkutilassa ja pelti

Hankkeen valmistelu

Moro,

Törmäsin vesieristysongelmaan alkaessani rakentaa taloni yläkertaan WC/suihkutilaa. Sen sijainti tulee niin, että yksi seinä rajoittuu tiilihormiin. Eli nyt tilassa pitäisi saada vesieristykset kuntoon ja hormi eristettyä, mutta mitä tehdä, kun hormissa on pelti myös tuolla yläkerrassa, siis periaatteessa vesieristettävässä seinässä? Kuinka tuon nyt sitten eristän oikein? Piippu kuitenkin antaa mukavasti lämpöä myös yläkertaan, kun käyttä kyseistä peltiä, joten olisi sääli laittaa tuo aukko umpeen ja jättää pelti pois. Ideoita?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kysymys on hormin savupellistä. Pellin korkeus on todennäköisesti normaalisuihkun korkeudella tai ylempänä. Pellin aukosta ei mene kosteutta piippuun, kun suihkutuksessa varoo vähän. Mielestäni tuossa ei pitäisi syntyä ongelmaa. Piipun voi muuten vesieristää ja laatoittaa normaalisti.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Piipun vesieristys suihkutilassa ja pelti":
Jäsenen Mestari antama (8.3.2012 9:24) kommentti

Onko se piippu kuinka kaukana suihkusta, tuleeko sinne esim. suihkukaappi?

Jäsenen Jv20531112 antama (8.3.2012 9:42) kommentti

Eipä se suihkukaappikaan mitään sesam-aukene ole sille vesieristeelle, sillä se vaara piilekin sieltä hormin mustasta aukosta.

Jäsenen epätietoinenkans antama (8.3.2012 9:45) kommentti

Suihkuhanasta piippuun tulee matkaa hieman reilu 1,5m. Tilaan olen alustavasti ajatellut suihkunurkkaa tyyliin (http://kauppa.taloon.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=O-E019057), jonka saisi käännettyä siis sisään kun ei ole suihku käytössä ja näin annettua hieman lisää tilaa tuonne WC:llä istumiseen. Toki harkinnan mukaan joku kaappikin voisi tulla kyseeseen, ainoa ongelma noissa tahtoo olla korkeus, koska tuossa kohtaa katto alkaa laskea ja on peräseinällä sitten enää noin 2m korkeutta ja useimmat kaapit ovat tämän yli.

Jäsenen Jv20531112 antama (8.3.2012 10:2) kommentti

Tuunaa sopivasti kaappi tai kaapista tai laita tuuletusvälinen levy (lasiakin) hormiin. Peltin suojaksi voi tuunata myös hupun, josta voi hoitaa peltin toimintaa.

Sekin on mahdollista kääntää/vääntää/siirtää pelti toiselle sivulle. Tämä tuunaus on hieman hankala, mutta onnistuu - tarvittaessa.

Jäsenen epätietoinenkans antama (8.3.2012 11:13) kommentti

Juu taitaa olla helpoin ratkaisu toki laittaa tuo nykyinen pellin aukko saneerauslaastilla umpeen ja hommata saneerauspeltipaketti, jonka porailee sitten piipun toiselle puolen paikalleen. Pitää pistää harkintaan, mitä tuon kanssa tekisi. Toki ideoita otetaan edelleen vastaan.

Jäsenen Mestari antama (8.3.2012 13:15) kommentti

Kaapilla saisi tehtyä sen ns. märkätilan, ei tarvitsisi peltiä poistaa mihinkään.

Jäsenen Jv20531112 antama (8.3.2012 13:21) kommentti

Nytpä on pantava vielä jäitä hattuun: vatinee rakennusluvan ettei myöhemmin se ostajaystävällinen maakaari tee siitä helvettiä jälkijättöisesti?

Tähän tietenkin joku vastaa:  se on hyvä kaari! Onhan se silloin hyvä, mutta lyhyt, kun ei aleta myyntitouhuiluun.

Jäsenen epätietoinenkans antama (8.3.2012 15:37) kommentti

No lisätään tarkennuksena vielä, että aloin siis rakentaa ylipäätään asuinhuoneita ja wc/suihkutilaa entiselle käyttöullakolle, joille luonnollisesti olen jo rakennusluvan saanut. Rakennusluvassa ei vaan ole mitään ohjetta kuinka toimitaan hormin vesieristyksen kanssa.

Jäsenen Jv20531112 antama (8.3.2012 16:19) kommentti

Sehän kuuluu rakennesuunnitteluun, sillä pelkillä lupapiirustuksilla ei kannata tehdä mitään konkreettista rakentamista. Eikös Sinulla ole se vaadittu vastaava työnjohtaja ja rakennesuunnittelija ja pääsuunnittelija ja ja ja....KVV-työnjohtaja ja ja ja ...KVV-suunnittelija ja ja ..... Niitähän tarvitaan pirusti.
 
Sokerina pohjalla: maakaaren osaamista, kun rempan jälkeen lähdet myyntimatkalle, joka saattaa olla hyvinkin kivikkoinen ja piiiiiiitkä ja vaatii hermoja  ja varauksena on jätettävä suuri tukko kukkaron pohjalle, jotta selviät niistä vaateista ja maksuista moolokeillekin.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: