Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 14.1.2013 16:31

Kysymys: pihakaivo

Hankkeen valmistelu

kesämökillä on vanha vesikaivo siitä on otettu aikoinaan kaikki talousvesi jo kymmeniä vuosia käytetty vain pesuvetenä ruokavesi rahdattu muualta maatalouden harjoitus lopetettu 40vuotta sitten muu lähimmät maatalousmaat ja asutus puolen kilometrin päässä kaivossa on kivireunat pelkään niiden hajoavan kaivo on aika matala noin 3 mettriä siinä on ollut kuivinakin kausina aina vettä siinä 30-40v.sitten tyhjätty niin tuli vesi pulppuamalla pitäisikö ottaa vesinäytteet haluaisin laittaa sementti renkaat mitä niiden ja kivireunuksen väliin hiekkaa vai soraa entä pohja . Tiedosta kiitollinen, mökkiläinen

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kaivosta kannattaa ensimmäiseksi ottaa vesinäytteet. Hae läheisestä tutkimuslaboratoriosta näytepullot ja pyydä ohjeet näytteiden ottamiseen. Vanha kiviliitekaivo kestää vuosisatoja, kun se on tehty oikein. Kovin helposti sitä ei kannata korjata sisäänasennettavilla betonirenkailla. Yleensä 80 cm renkaat eivät sovi kiviliitteen sisälle. Jos asennat renkaat, kiviliitteen ja renkaan välille laitetaan salaojasora ja ylimmän renkaan osalle hienompi hiekka. Kaivon pohjalle ei kannata tehdä muuta kuin puhdistus.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / pihakaivo":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: