Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 15.1.2013 10:13

Kysymys: Paalutussunnitelma

Hankkeen valmistelu

Tontille on rakennettu rivitalo 1984. Toisen päädyn vajoamisen johdosta on vasta nyt tehty pohjatutkimus, jonka mukaan paalutus on tarpeellinen rakennuksen oikaisemiseksi. Kysyn, että onko olemassa suunnittelutoimistoja jotka tekevät rautapaalutussuunnitelman vai tapahtuuko suunnitelma paalutuksen tekevän yrityksen toimesta? Tarvitseeko paalutusasiasta tehdä johonkin virastoon ilmoitus?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Joku paikallinen rakennesuunnittelua tuottava insinööritoimisto laatii pohjatutkimuksen perusteella suunnitelman perustusten korjaamiseksi. Toimenpide vaatii rakennusluvan tai toimenpideluvan. Suunnittelija osaa sen hakea. Paalutusurakoitsijalle suunnittelua ei kannata antaa. Ratkaisuna voi olla muukin tapa kuin paalutus.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Paalutussunnitelma":
Jäsenen Mestari antama (15.1.2013 12:12) kommentti

Kyllä siihen paalutuksen suunnitteluun löytyy omat suunnittelijansa.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: