Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 22.4.2013 17:52

Kysymys: Öljykamina.

Hankkeen valmistelu

Hei. Rakensin uuden ok-talon talo on Lapponia talon tehdasvalmisteinen (elementistä). Vanhassa mökissäni oli muutama vuosi sitten hankittu öljykamina sellainen uusi malli josta pakokaasut johdetaan seinästä ulos. Toimii samalla periaatteella kuin auton webasto. Nyt se on käyttämättömänä, ja olenkin miettinnyt kannattaisiko se asentaa uuteen taloon. Se siinä hirvittää kun pitää porata reikä (n. 10cm) talon seinään ulos vientiä varten pakokaasuille. Kannattaako uuteen taloon tehdä reikä ja rikkoa höyrynsulku ja tuleeko siitä kylmää talvella jos ei käytä kaminaa kun itse ei ole kotona. Talvella se kyllä lämmittäisi taloa kivasti ylimääräisenä lämmönlähteenä. Talossa on sähkölämmitys ja sähkökatkojen aikaan se toimisi akulla ja toisi lämpöä ja saastää sähkölaskussa. Kannattaako rikkoa uusi seinä ja onko väliä väliä laittaako sen olohuoneeseen vai makuuhuoneeseen. Kiitos jo etukäteen.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ilmeisesti kaminan läpivienti on täysin paloturvallinen ja läpiviennin voi liittää höyrysulkuun. Kun kamina ei ole käytössä, läpivienti pitäisi pystyä sulkemaan, jotta lämmintä sisäilmaa ei karkaa ulos tai kylmää ilmaan tule sisälle. Paloturvallisuudesta on keskusteltava paikallisen palotarkastajan kanssa. Öljykaminan hyötysuhde ei ole paras mahdollinen, joten lämmitys sillä tulee kalliimmaksi kuin sähköllä. Minä en asentaisi uuteen taloon vanhaa öljykaminaa, koska pahimpana haittana on aina joskus tuntuva öljyn haju. Paremman lopputuloksen saat käyttämällä mahdollisia tulisijoja.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Öljykamina.":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: