Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 17.7.2013 10:54

Kysymys: Loppukatselmus ja maalämpökortti

Hankkeen valmistelu

Hei!
Katselin tuota toimenpidelupa päätöstä ja pisti silmään teksti:" Loppukatselmuksen yhteydessä on rakennusvalvontaan luovutettava täytetty maalämpökortti". Mitä tuosta kortista tulisi selvitä ja kun ei mitään esimerkkiä googlella löytynyt saatika mistään niitä pohjia ei valmiinakaan saa?
Hommat on siinä vaiheessa että vanha öljysäiliö on tarkastettu, puhdistettu valtuutetulla urakoitsijallaja tehty käytöstäpoisto ilmoitus pelastuslaitokselle . uusi järjestelmä on ollut toiminnassa jo vuoden. Säiliön täyttö ja vanhojen putkien poisto on siis tekemättä. Mutta huolena on tuo vaadittava maalämpökortti. Jos sen joutuu itse koostaan niin haluisin enemmän tietoa kuinka se tehdään ja mitä vaaditaan.
T:Mika / janakkala

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Rakennustarkastus on asettanut tarkastuskortista lupaehdon, joten myös heiltä pitää saada tieto siitä, mitä asioita kortissa pitää esittää. Normaalisti maalämmöstä esitetään verkoston pituus, pumpun maksimiteho ja laitteiston tuottama ja käyttämä energia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Loppukatselmus ja maalämpökortti":
Jäsenen Testikkeli antama (17.7.2013 21:54) kommentti

Ei taida olla ihan yksinkertainen juttu kun ei näköjään asiantuntijatkaan tiedä. Laittakaa edes linkki mistä näkee millanen kortti vaaditaan.

Jäsenen Testikkeli antama (17.7.2013 23:26) kommentti

Kiitos vastauksesta.

Jäsenen Testikkeli antama (17.7.2013 23:26) kommentti

Kiitos vastauksesta.

Jäsenen marksto antama (18.7.2013 9:55) kommentti

Jospa rakennusvalvonnasta kysyisit. Sieltä sitä vaaditaan, joten siellä se varmaan myös tiedetään ja kerrotaan ohjeet.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: