Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 10.7.2014 2:26

Kysymys: Laajennukse aloittaminen

Hankkeen valmistelu

MoiOlemme ajatelleet laajentaa taloamma saman vesikaton alla olevalle terassille.Mistä pitää kysyä rakennuslupaa / tarvitseekos sitä ?

Kuka piirtää julkisivu kuvat ja pohja kuvan/ vai saako itse piirtää ?

Tarviikos laajennus rakennus valvojaa ?

Entä sähkö ja lvi suunnitelmat saako tehdä itse ?T. Mauri Parjanen

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ota yhteys kuntasi rakennusvalvontaan, sieltä saat kaikkiin esittämiisi kysymyksiin tarkat vastaukset ja selvityksen siitä, onko rakennusoikeutta tontillasi käyttämättä.
Rakennussuunnitelmien, sähkö- ja lvi-suunnitelmien tekijöiden, pitää olla ammattinsa osaavia ja hyväksyttyjä suunnittelijoita.
Vastaava työnjohtaja vaaditaan.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Laajennukse aloittaminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen TI-mieskin antama (11.7.2014 22:31) kommentti

Muista myös poistaa mahdolliset "kylmäsillat" eli uusien eristysten pitää liittyä vanhoihin eristyksiin katossa ja seinissä, silloin lattiaeristys myös "katkeaa" ja kylmäsiltoja ei jää. Tuohon voi riittää myös toimenpidelupa kunnasta riippuen. Valvojaa ei tarvitse olla ja vastaavana työnjohtaja voit itse olla jos "kyvyt" riittää ja kunta hyväksyy. Suunnitelmat voi myös tehdä itse jos "kyvyt" riittää ja kunta hyväksyy. Sähkötyöt pitää teettää hyväksytyllä tekijällä, siis jos itsellä ei ole hyväksyntää, kaikki muut voi tehdä itse jos osaa.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: