Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 11.11.2013 21:4

Kysymys: kylpyhuoneen ulkoseinärakenne

Hankkeen valmistelu

Mitä mieltä olette kylpyhuoneen ulkoseinärakenteesta? Meillä siis rakenteilla oleva okt ja rakennekuviin piirretty kevytsoraharkko rakenne 20mm ilmaraolla höyrynsulku muovista. Siis hyörynsulkumuovi+ilmarako+harkko+vesieristys+laatta. Millä tuo ilmarako pitäisi tehdä. Nyt 22 lauta rakenteessa pitämässä muovin paikallaan sekä pikku rako laudan ja harkon välissä n.5mm. Tuuletus yläkautta kylmiin rontteihin. Onko tuo lauta ok vai pitääkö vaihtaa esim. Kyprokkiin tai vaneriin?
Jäsenen marksto antama (12.11.2013 10:29) kommentti

Mitä sillä höyrysululla ja laudoilla siellä tehdään. Ehkä ymmärrän jotakin väärin, joten toistaisitko seinärakenteen kokonaisuudessaan ulkopinnasta sisälle astiJäsenen optifade antama (12.11.2013 11:41) kommentti

Ulkovuori+ilmarako 22+tuulensuoja+175 runko+50runko+höyrynsulku+ilmarako 25mm+harkko 68+kosteuseriste+laatta. Villat toki 175 ja 50 välissä.

Jäsenen marksto antama (12.11.2013 16:14) kommentti

Tuulettuuko se sisempi ilmarako johonkin? Sen pitäisi olla edes jotenkin auki sekä alhaalta että ylhäältä jotta se jotenkin toimisi. Jos ei tuuletu niin höyrysulkumuovi pois ja harkko kiinni eristevillaan, väliin korkeintaan rakennuspaperi. Pieni kynsirako harkon ja villan väliin muurarilta voi jäädä. Laatoituksen alle luonnollisesti tulee vedeneriste, joka hyvin korvaa pois jäävän muovin.Kysypä valvojaltasi josko keskustelisi asianomaisen suunnittelijan kanssa asiasta.Jäsenen optifade antama (12.11.2013 17:53) kommentti

Sisempi rako tuulettuu ylhäältä. Alhaalta myös ilma kiertää kosKa laudat ei ole lattiassa kiinni vaan ne on noin 10 cm päässä lattiasta.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Selostamasi rakenne on toimiva, ja sisämuuraus lopetetaan vähän yläpohjan alapuolelle, jolloin ilmarako tuulettuu alaslaskettuun tilaan. Yleensä muuraukseen sivuille toiseen huoneeseen jätetään myös tuuletusraot. Näin koko väli pääsee tuulettumaan, vaikka rakenne on alhaalta kiinni.Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / kylpyhuoneen ulkoseinärakenne":
Jäsenen optifade antama (12.11.2013 20:12) kommentti

Mahdollista tuossa on järjestää myös tuuletus tekniseen tilaan ilmaraon sivulta, mutta valvojan mielestä se ei ole tarpeen. Sisä muuraus ei nouse yläpohjaan saakka vaan jää hivenen alle.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: