Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 6.8.2012 12:13

Kysymys: Kesämökin lattian eristys

Hankkeen valmistelu

Voiko seuraavanlaista ratkaisua ajatella kesämökin lattian eristykseen, eli ensin laminaatti, jonka alla finnfoam (esim. 20 mm) ja alinna 22 millin lastulevy, joka siellä jo on ?. Tilanne on se, että jouduin alapohjasta repimään kaikki villan pois, koska siellä oli hiiren ja oravan pesiä ja villassa (laboratoriotutkimuksen jälkeen todettiin melkoinen bakteerimäärä.). Jos on mitään ideaa, niin lastulevyn päällä oleva muovimatto tultaisiin repimään pois. kesämökki on rakennettu siten, että se on noin 90 sm:n korkeiden pilareiden päällä, joten tuuletus todennäköisesti alhaaltapäin toimii. (tuleeko mahdollisesti liika tiivis - kondensoiko kosteutta?. Kysymyksessä on kesämökki, joka on talven ajan periaatteessa kylmillään.Eristevillaa en kyllä sinne enään laita, koska vuoden päästä siellä takuulla on jo taas hiiriä.
Kysymyksiä: 4 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tarkoituksena ei ilmeisesti ole purkaa koko lattiarakennetta pois, vaan teet korjauksen alakautta. Voi uusia villat, kun asennat niiden alapuolelle jyrsijäverkon. Muussa tapauksessa kannattaa koko lattiarakenne purkaa ja asentaa alimmaksi jyrsijäverkko. Sen päälle asennetaan kovalevy ja uusi villoitus. Niskojen päälle voi asentaa ilmansulkupaperin ja uuden lastulevyn sekä laminaatin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Kesämökin lattian eristys":
Jäsenen masumaa antama (7.8.2012 9:45) kommentti

Ei tuohon kysymykseeni nyt oikein tullut sitä vastausta jota pyysin. Tarkoitukseni ei ole tehdä korjausta alakautta vaan yläkautta ja ainoastaan siitä syystä, että en työn hankaluuden johdosta sinne alle aio konttia. Villat on alakautta poistettu ja lattiana ei tällä hetkellä ole muuta kuin muovimatto ja sen alla 22 mm:n lastulevy. Voiko siis ajatella ratkaisua, että muovimatto hiiteen, sen päälle finnfoam ja sen päälle laminaatti??

Jäsenen ruosu antama (7.8.2012 10:18) kommentti

Olisihan se tietysti joskus kiva kun saisi "pyytää" sellaisen vastauksen että välttyisi niiltä ikäviltä hommilta!!Olet mielestäni saanut sen vastauksen mikä asiaan kuuluu! Kyllä se on sinne alle vaan mentävä!Ettäkö lastulevy jätettäisiin rossipohjaksi?! Sitä vastausta ei ainakaan täältä saa vaikka pyytäisikin!

Jäsenen masumaa antama (7.8.2012 15:46) kommentti

Vielä yksi kysymys ja sitten lopetan. Jos nyt sitten laitan alakautta niin vieläkin siitä Finnfoamista. Voisiko ajatella sen laittamista (esim 20 millistä) villan tilalle, joka sieltä nyt on otettu pois. Lattianiskat on 60 sm:n jaolla ja Finnfoam on 60 sm leveää ja 2,5 metriä pitkää niin olisi ehkä kätevämpää asentaa. Ja tosiaan sitten lattianiskoihin jyrsinverkko, mikäli sitä löytyy tarpeeksi pienireikäistä, en tiedä vielä kun en ole asiaa tutkinut. tiheäreikäisenä

Jäsenen ruosu antama (7.8.2012 21:8) kommentti

Yksi kysymys täältäkin; että onko näitten niskojen kosteus mitattu?Meikäläinen kyllä laittaisi eristeen yhtenäiseksi sinne alapuolelle,että kylmäsillat ja kosteuden imeytyminen estettäisiin,mutta siinä tapauksessa pitää olla niskat siinä kunnossa että ne voidaan kapseloida !

Jäsenen JR454159223 antama (7.8.2012 23:13) kommentti

20 mm ko. eristettä on aivan liian vähän, koska se vastaa samaa kuin 20 mm villaa.Tuuletus sisäpuolelle huonetilaan eristeen ja pintamateriaalin (= lastulevy) väliin.

Jäsenen K44351221027 antama (8.8.2012 8:5) kommentti

Huomaa vielä, että hiiri pääse jopa 8 mm:n kapeasta eli korkeasta, mutta ei tietenkään 8 x 8 mm2, raosta.

Jäsenen ruosu antama (8.8.2012 9:33) kommentti

Tottakai ne niskojen välitkin pitää eristää, ettei lattiasta tule "rumpua"!Tuon 20 mm:n levyn tarkoitin ainoastaan "rossipohjaksi",joka kiinnitetään rimoilla niskojen alapuolelle. Sitten voi laittaa vaikka villaa.voisi levyn paksuutta kylläkin lisätä 50 mm:iin. Rimoihin kiinnitetään sitten tuo jyrsijäverkko!

Ja eikös tässä tuon foamin sijasta voisi käyttää uretaanilevyä, hiiretkin vähempi siitä tykkää!

Jäsenen K44351221027 antama (8.8.2012 9:42) kommentti

"Tuon 20 mm:n levyn tarkoitin ainoastaan "rossipohjaksi",joka kiinnitetään rimoilla niskojen alapuolelle."
???????????????????????????????

Jäsenen mobile antama (8.8.2012 13:9) kommentti

Jos nyt välttämättä haluaa yhdistää finnfoamia/uretaania tms. levyä villan kanssa samaan rossipohjarakenteeseen, niin sitten villa ulommaksi/alemmaksi. Ei toimi kosteusteknisesti, jos tiivis levy on ulommaisena.

Jäsenen ruosu antama (8.8.2012 15:59) kommentti

Ei ole tosiaan välttämätöntä yhdistää,voi sitä uretaania tai finnfoamia ainoastaan käyttää!


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Punainen lupiini
Olen yrittänyt kasvattaa kesämökin pihalla (Mikkelin läänissä) punaista lupiinia. Yhdestä siemenpussisista vain yksi kukka lähti k...