Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 5.11.2012 11:56

Kysymys: Kellarin kosteus

Hankkeen valmistelu

Ostimme kahdessa eri vaiheessa tehdyn talon, jossa vanhan (-46luv.) rakennetun osan alla on maakellari, joka on siis entisajan perunakellarityyppinen ratkaisu. Vanha osa on rakennettu paalujen päälle ja siinä on ns.valesokkeli.
Teetimme taloon kuntotarkastuksen ostaessamme, jossa ilmeni, että muualla puolen taloa ei havaita kohonneita kosteuksia, kuin vain täällä kellarissa. Kuntotarkastajan mukaan se ei haittaa asumista, koska kellari ei ole asuinkäytössä ja kosteus ei kuulema pääse leviämään kun huolehditaan kellarin tuuletuksista ja lämmönsäätelyistä pakkasten ja helteiden mukaan. Itse olen alkanut epäillä kuitenkin, että pitäisikö tilanteelle kuitenkin tehdä jotain, ettei kosteus kuitenkin pääse leviämään? osaatteko neuvoa?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kuntotarkastaja on todennäköisesti tehnyt oikean päätelmän tarkastaessaan rakenteita. Jos kellari olisi aiheuttanut kosteusvaurioita pitkän ajan kuluessa, ne näkyisivät puurakenteissa. Tärkeintä on kellarin tuulettaminen. Hanki kellariin ilmankosteusmittari ja tehosta tuuletusta, jos kosteus menee yli 60 %.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Kellarin kosteus":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sitruunan talvi?
Hei! Minulla on 4 sitruunan taimea,ovat 1-6cm pitkiä ja keväällä istutettuja. Hometta on myösmullassa(johon se viides kuoli,vaikka kuinka kukoist...
Aidanne vaativaan paikkaan
Täytimme vanhan lietealtaan kivillä ja päälle tuli multaa puolesta metristä metriin. Ajattelin että tilalle istuttaisin vapaasti kasvavan ai...