Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 14.1.2014 14:45

Kysymys: Käyttövesiputkien uusinnan tarve

Hankkeen valmistelu

Hei,
Omakotitaloni on valmistunut 1981. Talossa on kaukolämpö, ei lämpöpattereita vaan ilmalämmityssysteemi. Talossa on kupariset käyttövesiputket. Mikä on kupariputkien käyttöikä? Olisiko jo nyt syytä uusia käyttövesiputket? Voiko putkien uusimistarpeen arvioida jotenkin? Jos talossa sattuisi putkivuoto, vaikuttaako vakuutuksen korvausmäärään putkien ikä?

Kiitos etukäteen neuvoistanne,

Marja Leena Kantanen
Jäkälätie 26
01380 Vantaa
gsm: 0405826145
mail: marjaleena.kantanen@gmail.com

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kuparisten käyttövesiputkien käyttöikä on selvästi yli 50 vuotta, kun putkien mitoitus on tehty oikein ja virtausnopeudet eivät ole liian isoja. Putkialan asiantuntija voi arvioida putkiston uusimistarpeen alkuperäisten suunnitelmien perusteella. Vakuutuksissa on mainittu rajoittavia tekijöitä putkien iän suhteen ja tämä on selvitettävä vakuutusyhtiön kanssa.Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Käyttövesiputkien uusinnan tarve":
Jäsenen tjk86 antama (14.1.2014 21:59) kommentti

Vakuutusyhtiöillä normaali ikävähennys on yleensä 3%/vuosi ja jos putket ovat sijoitettu alapohjaan niin osa vakuutusyhtiöstä ottaa alapohjavähennyksen vesivahingon korjauksesta joka on yli 30v vanhoille putkille 20% -> ylöspäin. Meillä uusittiin juuri käyttövesiputkisto vuodon takia ja vanhoilla kupariputkilla oli ikää vasta 29v.Jos teillä on käytetty messinkijuotoksia tai jos putket on sijoitettu alapohjaan, kannattaa vaihtaa ne ennen kuin on liian myöhäistä.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: