Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 7.10.2013 21:1

Kysymys: Invaluiskan rakentaminen

Hankkeen valmistelu

Löytyisikö rakenneohjeita invaluiskan tekemiseen omakotilalon yhteyteen, leveys 1200 cm, pituus 4250 cm ja jyrkkyys 12.5 astetta.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Suomen Rakentamismääräyskokoelman F1 mukaan luiska saa olla kaltevuudeltaan enintään 8 % (1:12,5) ja pituudeltaan yhtäjaksoisena enintään 6 m. Rakennuksen sisäänkäynnille johtava 8 % enimmäiskaltevuudessa oleva luiska soveltuu yleensä vain alle metrin tasoerolle. Yli 6 m kulkuväylällä edellytetään vaakasuoraa vähintään 2 m pitkää välitasannetta. Ilman välitasanteita luiska saa olla enintään 5 % (1:20) kalteva. Meillä ei ole rakennusohjeita, koska kyse on henkilöturvallisuuteen liittyvästä ratkaisusta. Suunnitelmat kannattaa teettää rakennesuunnittelijalla.Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Invaluiskan rakentaminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vanhojen pihlajien hoito?
Hei! Muutimme kolmisen vuotta sitten nykyiseen kotiimme ja tonttiamme reunustaa mukava jono pihlajia. Eivätkä ole aivan nuoria enään....