Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 21.9.2013 13:19

Kysymys: ilmaputki.

Hankkeen valmistelu

miten tämä korjataan?


Nuo jatkeet (3kpl vierekkäin) laitettu kun painovoimainen ilmanvaihto ei ole toiminut
kunnolla. taloon lisätty tuloilma venttiilit joka huoneeseen ja ilman vaihto toimii hyvin, mutta nuo putket ovat rumat ja keräävät ympäristön äänet tehokkaasti.
Miten ne kannattaa poistaa?
Putket poikki ilmareiän alaosan korkeudelta ja villat putkenpäiden tasolle?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kuvassa on poistoilmaputki. Sen voi katkaista piipun pinnasta ja putkeen voi asentaa venttiilin. Putkea ei voi poistaa, koska silloin ilmanvaihto häiriintyy.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / ilmaputki.":
Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (21.9.2013 23:39) kommentti

Jos tuolla tiilipiipussa on poistohormi, josta nuo sivuvedot on tehty niin en ymmärrä miten niiden on ajateltu parantavan painovoimaista poistoa ilman nykyisiä korvausilmaventtiileitä. Eli jos hormi on ylös auki, niin poista nuo sivulta ulosotot ja tulppaa ne (palovillaa ja peltilätkä päälle.)Jäsenen J4658892029 antama (22.9.2013 7:36) kommentti

ei ole tiilipiipussa poistohormia.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: