Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 24.9.2013 19:53

Kysymys: Autallin Nosto-ovi

Hankkeen valmistelu

Olisi tarkoitus vaihtaa vanhat pari ovet autotallista ja laittaa Nosto-ovi. Kun karmin ottaa pois on aukon leveys 2520mm ja korkeus 2100 door Master S- Rib Standard ovi on 2500x2100mm riittääkö oven aukon mitat? Onko nuo paneelin mitat vai onko siinä mukana jo kisko systeemi? Mistään ei selviä oikein mitäs kohtaa ne tarkoittavat tuolla mitalla.Tv.Jouko
Ilmastointiasentaja
Karaoke,Kävely,Kalastus
Aikansa kutakin sanoi pässi kun päätä leikattiin
Kysymyksiä: 6 kpl
Jäsenen rajentaja  antama (25.1.2017 19:4) kommentti

Pitää paikkansa,että asennusaukon vaatimuksia ei esitteisetä hevin löydy. Tietoa pitäisi saada.

 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Nosto-ovi asennetaan seinän sisäpuolelle, jolloin käsittääkseni mainitsemasi aukon mitat riittävät. Tarkemmat asennusohjeet saat valmistajalta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Autallin Nosto-ovi":
Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (27.9.2013 22:54) kommentti

Kaikkien yleisimpien autotallin nosto-ovien vapaa aukko on 2500*2100mm. Eli vapaan aukkosi mitat ovat OK .Asennus karmin sisäpintaan kiskoineen, jolloin on huomattava - tyypistä riippuen: - > n. 70mm kiinnityspintaa sisäpuolella molemmin puolin oviaukon leveyden lisäksi. Jos kynnyskorkeuden ylittävän sokkelin sisäpinta on sisempänä kuin rungon sisäpinta, pitää runko tasata sokkelin sisäpinnan tasolle / tai piikata sokkelista tarvittaessa pois. Reilun parin metrin päässä oviaukosta pitää sisäpuolella löytyä jokin kiinnityspiste nosto-oven moottori- / jousimekanismille. Laitteistot ovat melko litteitä - vapaa korkeus 2300 pitäisi riittää..
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: