Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 19.8.2013 21:20

Kysymys: Äänieristyksen kaksinkertainen kipsilevytys

Hankkeen valmistelu

Hei,

Olen ajatellut kerrostalohuoneistooni äänieristysseinän rakentamista. Kun useasti suositellaan kaksinkertaista kipsilevyä äänieristykseen niin tarkoittaako tämä käytännössä sitä, että kipsilevy tulee puurungon ulkopuolelle ja väliin jää villat ja sisäpuolelle tulee toinen kerros kipsilevyä? Vai tuleeko molemmat kipsilevykerrokset sisäpuolelle päällekkäin?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ilmeisesti kysymys on asuntojen välisen seinän lisä-äänen eristyksestä. Ensimmäiseksi pitää varmistaa ja korjata kaikki väliseinässä olevat halkeamat. ääni kulkee samasta reiästä kuin ilmakin, ja äänieristys voi olla halkeamien vuoksi heikko. Jos päädyt tekemään lisärakenteen, asenna seinästä vähän irti pystytolpat ja niiden väliin äänieristysvilla. Asenna rungon päälle kaksinkertainen kipsilevy tiivistäen kaikki saumat elastisella massalla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Äänieristyksen kaksinkertainen kipsilevytys":
Jäsenen marksto antama (20.8.2013 18:39) kommentti

"Kaikki saumat" tarkoittaa myös seinien, lattian ja katon pieliä ja jopa mahdollisten sähkörasioiden ympäryksiä.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: