Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 4.11.2012 20:31

Kysymys: Yläpohjan lisäeristyksestä..

Eristäminen

Rakenne on nyt seuraava sisältä päin: Rakennuspaperi (muovipintainen?), harvalaudoitus, tervapaperi, 200 mm lasivillaa.. Tarkoitus on lisätä harvalaudoituksen alapuolelle 50 mm mineraalivillaa ja uusi muovinen höyrysulku.. Rakennuspaperin otan pois. Tarvitseeko tervapaperia rikkoa vai voiko jäädä sellaisenaan väliin..? Entä voiko samalla vedettävät uudet Uponorin suojaputkessa kulkevat vesiputket jättää uuden villan sekaan eli höyrysulun yläpuolelle? Kiitokset neuvoista jo etukäteen..
Kysymyksiä: 8 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suojaputkessa olevat vesijohdot voi jättää uuteen eristekerrokseen. Tervapaperin rei'ittäminen ei ole välttämätöntä, mutta suosittelen sitä, jotta rakenteeseen ei jää mahdollista kondensoivaa pintaa. Huolehdi, että uusi höyrysulku liittyy hyvin ulkoseinien höyrysulkuun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Yläpohjan lisäeristyksestä..":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: