Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 18.11.2013 22:20

Kysymys: vierasmajan sisäpuolinen eristäminen

Eristäminen

Oheinen vierasmaja kaipaisi lisäeristystä sisäpuolelta ja kysyisinkin järkevää toimintamallia ko. projektille? Tarkoitus olisi eristää niin seinä, lattia kuin kattokin. Vierasmaja on käytössä vain alkukesäsästä alkusyksyyn. Lisäksi vaakalaudoituksessa on paikoin päivänvalon paistavia koloja, joten nekin tulisi tukkia (pellava?) jotta loppuisi nuo ampiaisten kesäiset pörinät seinien välissä.


Kiitokset jo etukäteen.Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Jos ulkolaudoitusta ei uusita, pörinä seinän välissä jatkuu uudesta rakenteesta huolimatta. Katossa näyttää olevan vesivahinko, joten kattorakenteet pitää tarkastaa. Lattian eristäminen ei liene välttämätöntä. Siihen voi asentaa muovimaton päälle ja se estää pahimman viiman. Runkorakenteen päälle voi asentaa suoraan esimerkiksi 50 mm uretaanilevyä, jossa on kipsilevy päällä. Taakse jää riittävä tuuletusrako, koska rakenne näyttää olevan alhaalta auki tulevaan tuuletusrakoon. Kattorakenteen yläpuolelle ei ilmeisesti voi asentaa eristettä. Alapuolelle voi asentaa myös uretaanilevyn, kunhan laudoituksen yläpuoli on tuulettuva.Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / vierasmajan sisäpuolinen eristäminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: