Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 15.10.2012 14:3

Kysymys: Vielä kellarin seinäeristyksestä sisäpuolella

Eristäminen

Vanhan omakotitalon sokkelit nyt eristetty ulkopuolelta ja salaojat uusittu. Betoniseinät kellarissa kuivuneet täysin niistä kohdista, joissa oli aiemmin jonkin verran kosteutta.

Toimiiko seuraava rakenne nyt sisäseinissä: betoni - puukoolaus vajaan sentin irti betoniseinästä ja -lattiasta - SPU-eristyslevy koolausten väliin - Gyproc-levyt - pintamaali. Asiantuntijamme mukaan näin toimisi ok, mutta pitää varmistaa tuuletus seinälevyjen alalaidasta, koska maanvaraisesta lattiasta nousee joka tapauksessa aina hieman kosteutta.

Onko suosituksia lattianpinnoitteeksi?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kellarin seinien uretaanieristyksessä kannattaa noudattaa SPU:n kellarin eristämisen ohjekirjaa. Se löytyy SPU:n kotisivuilta. Puukoolausta ei suositella kellarin seiniin, koska aina on mahdollisuus puun kostumiseen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Vielä kellarin seinäeristyksestä sisäpuolella":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: