Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 5.5.2014 20:43

Kysymys: Vanhan täystiilitalon sisäpuolinen lisäeristys

Eristäminen

MoroAsumme vuonna 1956 rakennetussa täystiilitalossa. Nyt olemme tekemässä yläkerrassa täysremonttia. Purkutyöt on saatu päätökseen ts. kaikki vanhat pintamateriaalit eristyksineen on poistettu Päänvaivaa aiheuttaa nyt päätykolmioiden sekä sivuseinien eristys. Kun vanhat pintamateriaalit purettiin pois sivuseinissä eikä päädyissä ollut eristettä ollenkaan. Seinän rakenne on tiili-ilmarako-tiili (1-1-1). Mikähän mahtaisi olla järkevä sisäpuoleneristys tuohon tiilen päälle. SPU? Ekovillalevy? vai jätänkö lisäeristeen seinistä kokonaan pois?

Viistoosuudelle laitan eristeeksi 90mm sPU vintti-iitan +40mm SPU Sauna-satu- Yläpohjan suoralle osuudelle höyrysulku pahvi + puhallusvilla.Parhain terveisin

Ilkka

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
SPU uretaanieriste on sopiva ja tehokas lämmöneriste, joka suhteellisen ohuena omaa hyvän eristyskyvyn.
Se on alumiinifoliopintaisena hyvä höyrynsulku ja huolellisesti tehtynä tiivis rakenne.
Kattorakenteissa pitää huolehtia riittävän noin 80-100mm tuuletusvälin jättämisestä kattorakenteen ja uretaanilevyn väliin sekä ilman kierrosta räystäiltä päätykolmioihin asennettavien 200x200mm ilmanvaihtoventtiileiden kautta pois.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Vanhan täystiilitalon sisäpuolinen lisäeristys":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: