Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 18.7.2013 17:49

Kysymys: Vanhan omakotitalon routaeristeiden laittaminen ja sokkelin suojaaminen

Eristäminen

Nyt ois apu tarpeen!

Omistamme v.84 rakennetun omakotitalon, jossa olemme asustaneet 7 v. Kauhuksemme saimme tietää että talossamme ei ole minkäänlaista routasuojaa eikä sokkelia ole kosteussuojattu mitenkään, ja talossa kun on vielä valesokkeli!!!

Mitä kaikkea tuonne maahaan täytyy nyt laittaa?

Salaojaputkia ei "kuulemma" voi laittaa kun ei ole paikkaa mihin laskut viedään (viereen rakennetaan uutta taloa ja sinnekkään ei voitu laittaa salaojaputkia)

Sen olen ymmärtänyt että styroksia/finfoamia täytyy laittaa kaksinkertaisena ja sen päälle muovia, mutta onko hyvä laittaa myös patolevy, se kalvo jne.

Talossa on tehty 05 alapohjan täysi uudistus, joten toivottavasti ei ole kerennyt kosteus alapohjaan vielä mennä??? Vai pitäisikö sekin tarkistaa?

Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ilmeisesti sokkelissa ei ole roudan aiheuttamia halkeamia, joten routaeristettä ei välttämättä ole tarvittu. Tutustu kotisivumme rakenneleikkauksissa löytyviin perustuskuviin. Niissä on ohjeistus oikeasta eristystavasta. Jos maanpinta on vähemmän kuin 30 cm valmiista lattiasta, on kosteudet tarkastettava. Salaojitus on hyvä tehdä ja vedet voidaan johtaa pois pumppukaivolla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Vanhan omakotitalon routaeristeiden laittaminen ja sokkelin suojaaminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Varjon kasvit
Meillä on omakotitalon pohjoispuoli kokonaan istuttamatta. Olemme tänä kesänä tehneet betonilaatoista sinne käytävän ja laatoittan...
Jänikset ja rusakot
Hei, meillä on n. 120 cm korkuinen tammi, jonka olemme joka syksy suojanneet pihapiirissämme viihtyviltä rusakoilta. Onko suojaaminen tarpeelli...