Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 18.8.2015 23:19

Kysymys: Vanhan hirsinavetan muuttaminen hevostalliksi

Eristäminen

Olemme tekemässä vanhasta hirsirakenteisesta navetasta hevostallia. Vanha välikatto (pahvi/muhaeristys) on purettu, että saatiin tarpeeksi korkeutta nykylain mukaselle hevostallille. Uuteen talliin ei tule enään katon yläpuolelle kulkutilaa tai ullakkoa.Hevoset ovat pääasiassa ulkona 24/7 (säänsuojana pihatto ja loimet), mutta kovimmilla pakkasilla ja hoitohommissa tarvitaan tallia. Tallin sisäpinta-ala 39 m2 ja kaksi hevosta olisi tosiaan "hätämajoituksessa" tallissa. Mitat 6 m x 6,5 Lämmitykseksi tulee kamina kovimmille pakkasille.Nyt pitäisi rakentaa talliin uusi eristys kattoon ja välikaton purkamisen myötä avoimiin päätyihin. Avoimet päätyt eivät ole suoraan ulkoilmaan, vaan vanhan karjakeittiön / saunan välikatolle ja toinen pääty katettuun lantalaan. Katossa on nyt päällimmäisenä peltikate.Liitteenä olevassa kuvassa olisi suunniteltu katon muoto / rakenne. Peltikatto siis päällimmäisenä. Punaisella kuvassa piirretyt kuvaavat siis uutta rakennettavaa kattoa ja eristystä.Mikä olisi järkevin ratkaisu kattorakenteisiin ja eristämiseen? Seinät ovat tosiaan vanhaa 50-luvulla rakennettua hirsiseinää, eli hengittelevät ihan itsekseen. Seiniin ei ole tarkoitus tehdä lisälämmöneristystä. Kannattaako tuohon kattorakenteeseen mitään umpitiivistä Finnfoam levytystä tukkia, vai minkälaisella ratkaisulla rakennus pysyisi terveenä vielä seuraavat 50 vuotta? Ei haittaisi vaikka tuosta katon eristämisestä tulisi edullinenkin vielä kaiken lisäksi.

 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
SPU vintti Iita tai Finnfoam FF-EPS eristeet sopivat hyvin suunnittelemasi kohteen eristämiseen ja on kustannustehokas huomioiden materiaalin ja työn. Ota huomioon kuitenkin, että eristeen ja vesikaton välinen tila tuulettuu kunnolla.

 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Vanhan hirsinavetan muuttaminen hevostalliksi":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: