Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 15.11.2011 13:37

Kysymys: Väliseinän äänieritys

Eristäminen

Samasta aiheesta on kysymys sivuillanne (Äänieristys 20.1.2009). Onkohan kysymykseen jatkoa missään eli miten tuollainen eristys mahtaa/mahtoi onnistua? (Siis esimerkiksi kivivillapuhallus väliseinään tehdyn aukon kautta). Onko mitään "pintaa rikkomatonta" äänieristystapaa poislukien lisälevytys?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mainitsemasi vastaus on diplomaattinen. Olen sen itse tehnyt, koska kyse on asunnon väliseinästä. Sille ei ole asetettu erillistä vaatimusta ääneneristykselle. Vähäinenkin eristeen lisäys vaikuttaa kokonaisuuteen. Vaikuttavinta on lisätä seinän massaa ja sulkea kaikki ilmavuodot pois. Yhden levykerroksen lisäys on tehokkaampi kuin kevyen villan lisäys.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Väliseinän äänieritys":
Jäsenen Mestari antama (15.11.2011 14:45) kommentti

Ei ole. Villan lisääminen ei kovin paljoa sitä ääntä eristä.varsinkin puhallusvilla jää hyvinkin hötyiseksi, kun se puhalletaan onteloon.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: