Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 14.1.2014 19:10

Kysymys: Uretaanikaton lisäeristäminen

Eristäminen

Meillä on katossa 20cm paksu uretaanilevy, jonka päälipinnalla on huopa, toimii vesikatteena ja alapuolella levyssä kiinni foliopaperi. Katon alapuolella on suoraan huone/ vinttitilaa. Vinttitilan puolella foliopapri on näkyvissä ja huoneessa on panelikatto. Haluaisin parantaa katon eristystä, miten se kannattaisi toteuttaa?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kyseessä on niin sanottu tuulettumaton yläpohja. Uretaanirakenne varmistaa sen, että sisäpuolinen vesihöyry ei pääse lämpöeristeen läpi, jos saumojen tiivistys on tehty huolella. Nykyinen yläpohjan eristevahvuus ja laatu vastaavat lähes nykyisiä vaatimuksia. Jos haluat parantaa lämmöneristettä, pitää paneelikatto purkaa ja lisätä uretaania alapuolelle.Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Uretaanikaton lisäeristäminen":
Jäsenen Timo Armas antama (15.1.2014 18:4) kommentti

Kiitos vastauksesta, tehdäänpä siten niin!Timoa Armas
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: