Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 8.1.2015 15:33

Kysymys: Ulkovuori ns. rintamamiestalossa

Eristäminen

Jos haluaa lisäeristää rintamamiestalon muhilla täyteyt seinät ulkoa päin, niin millainen lisäeristys olisi lämmön ja kosteuden kannalta suositeltavin?

Pitääkö nykyinen ulkolaudoitus, joka päällisin puolin on hyvässä kunnossa, ensin poistaa? 
Jäsenen Betonitohtori antama (9.1.2015 9:35) kommentti

Jos ulkovuorissa on lateksimaalikerroksia niin silloin on poistettava. Lauta jäisi maaleineen rakenteen sisään jolloin maalikerros on liian tiivis ja voi aiheuttaa kosteuden kertymistä rakenteisiin. Oleellista on ulkoseinän sisäpinnan tiiveys. Se vaikuttaa kosteuden kulkuun rakenteissa. Jos siäpinnassa ei ole höyry / ilmasulkua sitä suuremmalla syyllä on vanha lautaverhous poistettava. Pitää muistaa myös uuden verhouksen tuuletuksen järjestäminen... Lisäeristeenä voisi käyttää puukuitueristettä. Se on hygroskooppinen eriste ja toimii parhaiten purueristen kanssa...  Jäsenen Pete antama (9.1.2015 23:38) kommentti

Esille tuotujen lisäksi kun ottaa huomioon, että vanha laudoitus rakoineen tekee tehokkaasti tyhjäksi lisäeristyksen edut sallimalla jäähdyttävät virtaukset rakenteen sisällä, niin eipä liene mitään syytä jättää sitä vanhaa vuorausta purkamatta.

 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Poistaisin ulkolaudoituksen, koska  ulkopinnassa  olevat maalaukset saattavat muodostaa tiiviin kalvon johon sisältä tuleva vesihöyry saattaa tiivistyä. Usein rintamamies taloissa ei käytetty tiivistä höyrysulkua sisäpuolella, vaan tiivistä ilmansulkupaperia toimien hyvin purueristeiden kanssa. Samoin ulkopuolisessa eristeessä tulisi pitäytyä puupohjaisessa eristysmateriaalissa. Huomioi  tuulensuoja sekä tuuletusväli laudoituksen ja muun seinärakenteen välissä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Ulkovuori ns. rintamamiestalossa":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: