Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 23.5.2023 21:0

Kysymys: Tiiliverhouksen purku

Eristäminen

Kannattaako tiiliverhoillun, puurunkoisen 1970 rakennetun talon tiiliverhous purkaa, jotta saisi lisälämmöneritystä parannettua ja toisaalta myös riskiä kosteuvaurioihin pienenettyä. Purettavaa pintaa noin 100m ja tilalle puuverhous tai rappaus. Mitäköhän tällainen suurinpiirtein kustantaa?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
En suosittele, sillä siitä tulee liian kallis projekti verrattuna saavutettavaan hyötyyn. Hankkeesi vaatii rakennusluvan jo julkisivun muuttamisen takia sekä energiatehokkuuden parantamiseksi selvitys ja niissä tarvitset runsaasti suunnitteluapua. Rakennuksen sisäpinnalle tehtävä lämmöneristys on huomattavasti edullisempi ratkaisu esim. polyuretaanilevytyksellä ja pintarakenteella. Rakennuksen ulkopintaan tuo esittämäni materiaali on liian tiivis ja aiheuttaa kosteusongelmia. Kustannusvertailua en enempää voi tehdä, kuin tuo alussa mainitsemani.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Tiiliverhouksen purku":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: