Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 21.11.2023 20:42

Kysymys: Seinän eristäminen...riittääkö tulevaa ajatellen.

Eristäminen

Vanhan seinä 120mm purua menee nyt uusiksi. Talo 147m2. Vanha eriste on purua ja osin jotain rullavillaa väärin asennettuna.

 Uusi rakenne. Sisällä 22mm paneeli tai lastulevy, ilmansulku, 50mm kl36 kivilla (TAI finnfoam ilman ilmansulkua) ,120mm kl 36 lasivilla, ja ulkopuolella tuulensuojaeriste kl-33, tuuletusrako ja UTK vaakapaneeli.  ?Vintillä on 150mm purua, päällä rullavilla 300mm ja 200mm puhallusvillaa. Mahtaako tämä rakenne olla ok ja ettei sitä sitten tarvitse mahdollisten EU lakien takia enää availla? Mitähän sille tulee u arvoksi, vaikuttaisiko finnfoam sisällä paljon siihen? Toki lait ovat vielä suunnitteluasteella, mutta noin hypoteettisesti. Ei oikein u-arvolaskureita löytynyt. Kattokin menee uusiksi, mutta jokunen vuosi pitäis elää minimi räystäillä jos vielä enemmän pitää ulkoa eristää.

Räystäät jäävät lyhyeksi ja sisältä eristäen runko jää kylmälle puolelle, joten tämä ainoa järkevä vaihtoehto.
Tammela, 
Kysymyksiä: 38 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Seinän eristäminen...riittääkö tulevaa ajatellen.":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mansikkamaan perustaminen
Olen perustamassa mansikkamaata. Olisiko hyvä tehdä se nyt syksyllä? Maapohjana on paksulti vilerihiekkaa. Riittääkö, että laitan mulla...
Aloe vera
Voiko aloe veran lehdestä tulevaa nestettä säilöä jollakin tavalla?...
Kasvihuoneessa hometta tomaattikasveissa ja munakoisoissa pilaantumista
Kasvihuoneen tomaattikasveissa muodostui hometta, joka pilasi kasveja ja huononsi satoa - osa tomaateistakin pilaantui.Munakoisot kukkivat hyvin ja hedelmiä alkoi mu...