Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 6.11.2012 15:28

Kysymys: Routa

Eristäminen

Moi! autotalli on kesän jäljiltä pystyssä muuten mutta lattia on eristämättä ja valamatta ja jää siis ensikesän hommiksi, talli seisoo hiekkamaalla ja muuten pohjatyöt on tehty asiallisesti ja ulkopuolella perustuksia asianmukainen routasuojaus. Onko syytä olla huolissaan pakkasen tunkeutumisesta nyt sisäpuolelta perustukseen kun se on vielä kesken vai pitäisikö talven ajaksi levittää sisäpuolelle sepelin päälle styroxlevyt väliaikaiseksi suojaksi talven ajaksi sokkelin vierelle? perustamistapa on normaali matalaperustus eteläsuomessa.
Remonttireiska
Kysymyksiä: 26 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jos sokkelin sisäpuolella on vain ohut täyte, sisäpuoli kannattaa routaeristää. Ulkopuoli ilmeisesti tehdään valmiiksi. Vastaavan työnjohtajan on otettava kantaa routasuojauksen tarpeellisuuteen, koska hän kuitenkin vastaa myös rakenteiden säilyvyydestä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Routa":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

kasvihuoneen perustustus
hei, kysyosin seuraavaa: kasvihuone odottaa pystytystä mutta hieman pähkäilyä aiheuttaa tuo perustus. ajatuksena on laittaa tiili latt...
Tuija-aita lämmityksellä vyöhykkeelle 6
Hei, Asun 70km päässä kasvuvyöhykeen 5 rajasta. Suunnitelmissani olisi istuttaa ensikesänä noin 50m Tuija-aitaa...
Kasvihuoneen tuuletus keväällä
Aurinko lämmittää kivasti kasvihuonetta ja siellä on ollut jo maksimissaan 25 astetta. Yöllä lämpö...