Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 6.8.2023 12:54

Kysymys: Rintamamiestalon eristäminen sisältäpäin

Eristäminen

Hei,Talostamme on purut poistettu ja nyt olisi tarkoitus eristää pari huonetta sisältäpäin. Talossa on koneellinen ilmastointi. Ajatuksena tällainen:ulkosenä/100 mm ekovilla /uretaanilevy/ koolaus/gyproclevy?

Onko tämä hyvä tapa eristää vai miten se kannattaisi tehdä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ratkaisu on toimiva. Sähkövedot, varsinkin jos niitä on paljon ulkoseinillä, aiheuttavat vähän päänvaivaa. Remontoitaessa tulee myös muistaa, että lisätessänne tällä tavoin jollekin asunnon osalle tiiviin höyrynsulun, vesihöyry etsiytyy jollekin uudelle "reitille", tapauksessanne ehkä väli/yläpohjan kautta jonnekin. Onko siitä sitten mitään haittaa, onkin jo toinen juttu, mutta muistutuksena siitä, että jonkinasteinen kokonaistilanteen arviointi siitä, miten asiat kehittyvät remontin edetessä on syytä tehdä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Rintamamiestalon eristäminen sisältäpäin":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: