Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 12.2.2021 1:16

Kysymys: Polyuretaanilevy (finnfoam) lisälämmöneristeenä seinissä ja välipohjassa

Eristäminen

Mitä mieltä olette? Aikomuksenani on korvata asuinrakennuksen ulkoseinissä olevaa mineraalivilla- eristettä sisäpuolelta polyuretaanilevyllä (50mm) poistamalla vastaavan paksuuden verran villaa koolausten väleistä  ja tiivistämällä reunat uretaanivaahdolla ja alu-teipillä. Kosteussulkumuovi jäisi pois. Päälle ( sisäpuolelta siis ) suoraan 13 mm Gyproc -levytys maalattuna. Samaa uretaanilevyä käyttäisin myös välipohjassa asentaen sen alta päin koolaten 50 mm rimalla ja tiivistäen samoin uretaanivaahdolla ja alu-teipillä. Tämä korvaisi myös kosteussulkumuovin. Päälle ( alapuolelle )  Huntonit-kattolevytys  Toimiiko suunnitelmani asianmukaisesti? Entä mitä sanoisi palosuojelu tämän kaltaisesta rakenneratkaisusta?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suunniitelmasi on aivan käyttökelpoinen ratkaisu. Asuinrakennuksen kyseessä ollen, ei näissä rakenteissa tarvita palosuojelua.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Polyuretaanilevy (finnfoam) lisälämmöneristeenä seinissä ja välipohjassa":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: