Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 31.1.2017 7:42

Kysymys: palomuuri väliseinäntakana

Eristäminen

Moi!

palomuurin(seinämä vahvuus 130mm) takana on kantava väliseinä, joka tulee eristettäväksi ekovillalla(200mm) .väliseinän ja palomuurin väliin jää vain noin 7 senttiä rakoa.palomuurin toisella puolella(kylmätila ja joka jää kylmäksi tilaksi) on leivinuuni ja siis tietenkin piippu(seinämä vahvuus 130mm) mikä lähtee paloseinäävasten kohti katonharjaa.Nyt siis kysyn miten voin eristää ekovillaseinän niin ettei palovaaraa tulisi? riittäisikö siihen rakenne :palomuuria vasten palovilla 50mm+kipsilevy 13mm.tämän jälkeen tulisi siis 100+100 runkotolpat jossa siis eristeenä ekovilla ?Kiitos!
Jäsenen J7349902320 antama (31.1.2017 23:5) kommentti

Kiitos vastauksesta!
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jos kyse on palomuurista, niin esittämäsi rakenne on kelvollinen, mutta jos kyseessä on savupiipun hormin sivu, niin sitä ei saa peittää, vaan sen pitää olla tarkastettavissa sen koko mitalta kaikin osin. Suomen rakentamismääräyskokoelma E 3 " Pienten savupiippujen rakenteet ja paloturvallisuus Määräykset ja ohjeet 2007".

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / palomuuri väliseinäntakana":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: