Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 28.6.2011 11:0

Kysymys: Muurin ja piipun läpiviennin tiivistys jälkikäteen

Eristäminen

Hei, asumme 1988 rakennetussa koneellisella poistoilmanvaihdolla varustetussa yksikerroksisessa omakotitalossa, johon on tehty 90-luvun alussa takka. Teetimme keväällä lämpökuvauksen ja paljastui, että piipun ja muurin ja katon välisistä saumoista tulee sisälle kylmää ilmaa. Katselin yläpohjassa liikkuessani, että ainakin palovillalevyt piipun ympärillä eivät näyttäneet olevan aivan tiiviisti kiinni. Millä nuo palovillalevyt voisi sitoa piippuun kiinni ja mitä muita tiivistys/eristystöitä voisi tehdä, että tuo ilmavuoto vähenisi? Voiko esim. sisältä tiivistää jollain massalla piipun ja muurin läpivientiä? Jonkin verran ilmavuotoon auttanee se, että taloon laitetaan raitisilmaventtiiilit.
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*




Virallinen Vastaus
Raitisilmaventtiilit vähentävät hallitsematonta tuloilmaa. Katossa on todennäköisesti höyrysulku. Se pitää liittää elastisella massalla piippuun ja palomuuriin. työ onnistunee yläkautta poistamalla palovillan. Palovilla voidaan kiinnittää piipun rappaukseen esimerkiksi saneerauslaastilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Muurin ja piipun läpiviennin tiivistys jälkikäteen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: