Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 14.11.2011 18:52

Kysymys: Multapenkka

Eristäminen

Hei ! Kunnostan yli 100 v hirsitaloa. lattia pitää oikasta ja ehkä muutama alahirsi vaihtaa. Olen purkanut lattiaa ja siellä on n 20 cm kutteripurua (löytyi sanomalehtiä v 1947 ). Miten tämän purun voi hävittää ? Vai voinko käyttää sitä itse jotenkin ? Sitten sen alta löytyi vielä tosi kovaa jotain ( sammalta -kanervaa )tätä on noin 30 cm. Voinko kipata sen tontin laidalle ?Kiitos jo etukäteen.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jotenkin jää sellainen tunne, että kyse on maapenkkaperustuksesta. Asia pitää selvittää rakennesuunnittelijan kanssa. Jos nyt teet virheen, se voi koitua talosi vahingoksi. Oletukseni on, että maapenkka on tehty 1900-luvun alussa. Joskus sitten sodan jälkeen on tehty lisäeristys. Rakenne ei ole siitä kärsinyt. Jos poistat vanhan rakenteen, todennäköisesti joudut uusimaan koko alapohjarakenteen. Voi olla, että joudut parantamaan myös sokkelirakennetta. Kokonaismuutosta pitää harkita ja suunnitella.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Multapenkka":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: