Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 1.7.2013 21:36

Kysymys: Maakellarin sisäkaton eristys

Eristäminen

Olen rakentamassa mökille maakellaria (160x160x190(h) ulkovaraston lattian alle. seinät tulee UH150 harkoista (vaakasaumoissa 6mm HT) ja katto 10cm betonivalulla. seinät ovat maanalla 170cm, joten maanpäällä on n 20cm seinää. Seiniin laitan 7cm finfoamin anturan alareunasta holvivalun yläreunaan (+7cm lisäeristys yläosaan) ja holvivalun päälle 7cm. Holvivalun päällä eriste ei tule olemaan yhtenäinen varaston lattianiskojen kohdilla. Onko viisasta laittaa kellarin sisäkattoon myös 7 cm finfoam? Lattiaan tulee poltettu reikätiili. Ilmanvaihtona 110 viemäriputket (painovoimainen). Tuloputki lattianrajaan ja tulee olemaan 10m maansisässä ennen kellaria. Poistoputki vastakkaisesta nurkasta katonrajasta eristettynä ulos, jossa tehostamassa rupeli (tuulivoimainen).

ystävällisin terveisinKommentoi:*
Virallinen Vastaus
Esittämäsi eristevahvuudet eivät estä pakkasen tuloa sisään kellaritilaan. Eristeenä kannattaa käyttää uretaania, jolla on parempi eristyskyky. Eristevahvuuksien laskennassa kannattaa käyttää asiantuntijaa samoin kuin kattobetonin vahvuudessa. ilmanvaihto on mielestäni riittävä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Maakellarin sisäkaton eristys":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: