Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 26.6.2022 13:17

Kysymys: Lisälämmöneristys sisäpuolelle

Eristäminen

Moro!

Miten on paras eristää pururakenteinen vanhempi rintamamiestalo, jossa on seinäeristeenä puru noin 100 tervapaperit molemmin puolin  ja vinolaudoitus rungon molemmilla puolilla? Sisäpuolella on sen aikaanen verhous eli pinkoa tai jotain ja paneeli?

- Jos sisäpuolelle asentaisi esim. finnfoam pr alun ja paneelilaudoitus ja jättäiskö purun? ja ulkopuolelle esim. joku tuulensuojalevy 25 mm tai 50mm tuuletusrakkoineen ja lomalaudoitus?  Miltä kuulostaisi vai olisko parempi vaihtoehto, pitäiskö finnfoamin sisäpuolelle olla joku kipsilevy palosuojaa varten?
Kysymyksiä: 105 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suosittelen purujen, tervapaperin ja vinolaudoituksen jättämistä paikoilleen, sillä vinolaudoitus toimii rakennuksen rungon jäykisteenä. Siäpinnan päällirakenteen voit toteuttaa esittämilläsi materiaaleilla. Seinärakenteen ulkopuolelle suosittelen esittämääsi 25 mm paksua tuulensuojalevyä. Vaihtoehtona Isover Facade -50, joka on pontattu ja läpäisee hyvin vesihöyryn sekä estää sadeveden tunkeutumisen rakenteisiin. Levyn koko on 50x1200x1800mm. Sisäpintaan harkintasi mukaan joko kipsilevy tai esittämäsi panelointi. Ulkopuolen vinolaudoituksen lähtö - ja päättymäalueet on syytä tukkia hyvin, koska laudat ovat kuivuneet ja niiden väleissä on suhteellisen isot raot, jotka alkavat sokkelin päältä ja päättyvät ylhäällä vinouden mukaan. Tämä siksi, että ulkopinnan tuulensuojan / lämmöneristeen alta vinorakoja pitkin kulkeva ilmavirtaus ei tekisi tehottomaksi laudoituksen päälle tulevaa tuulensuoja- / lisälämmöneristystä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Lisälämmöneristys sisäpuolelle":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: