Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 20.7.2020 15:13

Kysymys: Lisäeristys talon ullakolle

Eristäminen

Moro,Meillä on 159m2 jukkatalon paketti, ulkoverhous tiiltä ja katolla pelti.Välipohjassa on 200mm kivivillaa ja päällä 100mm selluvillaa. Onko lisäys tähän järkevää?Yksi firma tajoaa selluvillaa 200mm siihen päälle. Toinen firma tarjoaisi puolella halvemmalla selluvillan hinnasta lasivillaa, mutta voiko selluvillan päälle sitä puhaltaa vai tuleeko ongelmia ajan kanssa?Selluvillan myyjän mukaan välissä oleva selluvilla homehtuu sinne jos lasivillan siihen päälle puhaltaa? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Selluvillan kauppias on osin oikeassa, eli vaarana on, ettei mahdollisesti kosteus, joka mahdollisesti pääsee selluvillaan, joka on uuden mineraalivillan alapuolella eipääse kuivumaan tuulettumattomassa tilassa. Mineraalivilla ei toimi samlla tavalla kuin selluvilla, joka  sitoo itseensä kosteutta ja luovutta pois kun ympäristö kuivuu. 
Harkitsisin kahdesti valintaa eristeiden välillä, suosittelen selluvillaa jolloin ratkaisu on turvallinen. 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Lisäeristys talon ullakolle":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: