Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 1.7.2013 15:43

Kysymys: Lattian lisäeristys

Eristäminen

Olemme remontoimassa v. 87 rakennettua hirsimökkiä. Mökki on tehty betonilaatalle.

Tällä hetkellä betonin pinnassa koolaus +mäntylattia. (kork.yht. n.95mm). Mökki peruskorjataan ja samalla lattiaa tulisi lisäeristää, koska se tuntuu kylmälä talvella. (sähköpatterit seinällä).

Kysymys: lattia pinnoitteeksi tullee vinyyli/korkki. Voiko lattian lisäeristää esim. SPu-eristelevyllä? sen päälle tueksi lastulevy ja sen päälle nykyaikainen korkkilattia? Paksuus ei tulisi ongelmaksi spu-eristelevyllä. kuinka ilmansulku? muodostuuko betonin päälle silti maakosteutta? (vanhasta betonin allolevasta eristepaksuudesta ei ole tietoa.. Vinyyli houkuttaa lämpöisenä (vrt. laminaatti), kestävämpi kuin nykyinen mäntylattia ja halvempi kuin normaali lattialaatta, joka vaatii puolestaan lattialämmityksen)

Onko ehdotettu lisäersitys turvallinen (kosteusmielessä) vai olisiko tähän muita HYVIÄ vaihtoehtoja?
Kysymyksiä: 9 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Koko lattian eriste kannattaa vaihtaa uretaanieristeeksi. Jotta betonin läpi ei tule kapillaarista kosteutta, pitää salaojitus uusia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Lattian lisäeristys":
Jäsenen Leo Karvonen 0400936686 leo.karvonen@pp.inet.fi antama (2.7.2013 16:42) kommentti

Kysymys: Lattian lisäeristys

Koko lattian eriste kannattaa vaihtaa uretaanieristeeksi. Jotta betonin läpi ei tule kapillaarista kosteutta, pitää salaojitus uusia.

Minun tapauksessa on ulko rakennus joka on voinut olla karja suoja??

Seinissä 10cm purua ulkone pystu laudotus sisällä tervapahvi päällä umpilaudoitus lattia petoni pinta. Ollut 2tulisijaa.2 ikkunaa 2ker.las

Miten eristän seinät ja lattian saadakseni lämpimäksi.Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: