Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 29.11.2009 17:52

Kysymys: Lattian eristys + lattialämmitys

Eristäminen

Rintamamiestalossani on ollut aikoinaan lisäsiipenä jonkinlainen kesäterassi, josta on aikojen saatossa tehty huone. huone on aika niukasti lämpöeristetty - 10cm villaa seinillä ja lattiassa on kutteria 20-30 cm. Seiniin aion lisätä eristettä, mutta lattian rakentamisesta haluaisin kysyä mielipiteitä: Tarkoitus olisi nykyisen lankkulattian päälle asentaa ylimääräiseksi jääneet tuulileijonat, tämän päälle 30mm finnfoam eriste, ek-kipsilevy, toinen ek-kipsilevy johon uritetaan lämmityskaapeli, laatoitus. Huonekorkeus ei jää liian pieneksi. Se mikä tässä mietetyttää on tuo tuulensuojalevy - onko siitä haittaa/hyötyä? ja kipsilevyt - tarviiko kolmannen levykerroksen? Kiitos paljon vinkeistä ja kannanotoista!

Kysymyksiä: 4 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Paras on ottaa lattia ensin auki, ja parantaa lämmöneristettä. Eristeet ovat voineet painua, ja irrota lankusta. Tämä tekee lattian kylmäksi. Lattian kokonaisrakenne voi muuttaa ratkaisua. Tuulensuojan käyttö rakenteen yläosassa voi olla huono ratkaisu. Suosittelen kivivillaa lisäeristeeksi. Kovin montaa erilaista eristettä ei pidä käyttää. Oheisessa linkissä on kipsilevylattian tekemisestä ohje.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Lattian eristys + lattialämmitys":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: