Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 24.9.2015 11:19

Kysymys: Lattian eristäminen

Eristäminen

HeiVuonna -54 rakennettu talo, jossa asuinkerroksen alla yhtenäinen kuiva betonilaatta. Laatan alla seulottu sora.

Betonin päällä 4 x 6 tuuman lattiavasat jotka ovat irti lattiasta n. 3-4 cm eli vasojen alle on laitettu oikomista ja kapilloitumista varten korotukset.Eristämisen osalta oma ajatus olisi tällä hetkellä se, että purkaisin kokonaan vasojen päällä olevan laudoituksen. Tarkistaisin vasojen suoruuden ja mahdollisesti uusisin nuo korotuspalat vasojen alle niin että alla ensimmäisenä betonia vasten olisi bitumipalanen. Sitten tasaisin 5 cm kerroksen

lekasoraa vasojen väliin (koko alakertaan 80 m2:lle sitä menisi n.4 m3). Lekasoran päälle laittaisin 15 cm paroc extra kivivillan.

Tuleeko tähän villan päälle sitten tervapaperi vai muovi vai ei mitään kalvoa?  Tarkoitus olisi vasojen päällä oleva laudoitus korvata lastulevyllä ja sen päälle laittaa laminaattilattia. Vasat ovat täysin terveitä kunnoltaan eikä tosiaan märkyyttä ole. Talon ulkopuoliset sadevesi -ja salaojaputkistot on uusittu alle 2v sitten joten vettä laattaan ei pääse mistään jatkossakaan.Onko muuta vaihtoehtoa tehdä ns. varma ratkaisu. Vasaväleissä tähän asti ei ole ollut mitään eristettä. Talo on ulkopuolelta vuorattu viime kesänä Isover Facade 50 tuulensuojalevyllä tiiviisti sokkelinreunaan saakka ja sokkelin alareuna verotettu ötökkäverkolla.Toinen tapa varmaan on purkaa vasoitus kokonaan ja korottaa lattiapintaan eristelevyillä. En kuitenkaan lähtisi purkamaan vasoitusta lattian alta jos muu keino on olemassa. Mikä teidän ratkaisu olisi.
Kysymyksiä: 20 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Lattian eristäminen

Ensin mainitsemasi vaihtoehto on hyvä ratkaisu, mutta laittaisin hyvin limitetyn tervapaperin kivivillaeristeen päälle, ettei missään tilanteessa villakuituja kulkeudu huoneilmaan.
Lastulevy käy, mutta mielellään kosteudenkestävä ympäripontattuna.
Kyllä siitä hyvä tulee.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Lattian eristäminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: