Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 11.3.2015 12:34

Kysymys: Lattiakaivo

Eristäminen

Tervehdys !

Olen vuonna 2008 tehnyt asunto-osakeyhtiön huoneistooni kylpyhuoneeseen remontin, jossa muovimatto otettiin pois ja tilalle asennettiin laatat, lattiaan ja seiniin. Tein ilmoituksen huoneiston muutostöistä ja projektille oli nimetty valvoja, joka kävi ottamassa koepalat ja todettiin, että vedenedistys on vähintäänkin riittävä.

Nyt 12/2014 huoneistossa on vesivahinko ja minulle esitetetään korvausvaade, jossa vedotaan mm. siihen, että lattiakaivo olisi pitänyt siirtää, vaikka ilmoituksessaon maininittu, että kaivo jää paikalleen ja kallistukset pysyvät samoina.

Koska lattian vedenedistys tehtiin suuoraan vanerin päälle, niin nyt väittävät, että kaivon vedenerityslaippa ei ollut riittävästi kiristysrenkaan alla ???. Olen itse alan ammattilainen 45-vuoden kokemuksella ja voin vakuttaa, että laippa oli vähintäänkin riittävästi kiristysrenkaan alla ja varmasti tiivis. Lisäksi nykyisen isännöitsijän mukaan lattiakivo olisi pitänyt siirtää. Olin ilmoituksessani esittänyt ja eritellyt kaikki, mitä muutostöissä tehdään.

Kiristysrenkaan tiiveyden kävi myös tarkastamassa LVI-alan teknikko ja totesi, että kaikki on oikein ja asetusten mukaan tehty.

Onko minulla 6 ½ - vuoden jälkeen vielä vastuuta ? Varsinkinkin kun kuulemma (todistetusti) nykyinen asukas Pitää pyykinpesukonetta kaivon päällä ja naapurin mukaan täristää valtavasti (ei siis ole tasapainossa), joten tämäkin voi aiheuttaa ja aiheuttaa monenlaista vahinkoa.

Nyt uuden


 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Lattiakaivo

Kun näenkin tilan, jossa on puurunko + vaneri märkätiloissa vesieristeen alla, näen punaista. Pitäisi jossain normeissa täysin kieltää, koska ovat niin epävarmoja ja vaurioherkkiä. Betonissa pysyvät putket ja kaivot paikoillaan pyykkikoneen tärinöistä huolimatta, jos ne ovat alun perin hyvin tehty.
Uskon, että olet aikanaan tehnyt työn huolellisesti, mutta paikat eivät todennäköisesti kestä ehjinä esim. pesukonetta ko. tavalla käytettynä.
Mutta pyykkiäkin pitäisi voida pestä. Jos et itse ole suunnitteluvastuussa, voit päästä pälkähästä, koska kulunut 6,5 vuotta, ennen kuin vahinko tapahtunut, olisi luullut tekovirheen ilmenneen jo aikaisemmin.
Todellinen vaurion syy pitäisi selvittää, korjata ja ehdottomat ohjeet esim. pyykkikoneen käytöstä ko.tilassa.
Vastuukysymystä voisit tarkemmin selvittää, laittamalla kysymys Rakentaja .Fi lakimiespalveluun.
Toivottavasti asukkaan kotivakuutus korvaisi vahingon.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Lattiakaivo":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: