Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 2.4.2022 23:33

Kysymys: Läpimeno valmiiseen höyrysulkuun ja sen tiivistäminen

Eristäminen

Tilanne on sellainen että vaimo haluaisi laittaa taloon viilennysjärjestelmän ja tuota varten haluaisimme hyödyntää maalämpökaivosta saatavaa maakylmää. Ikävä kyllä tämä tarkoittaa sitä että teknisestä tilasta täytyisi vetää lämmönsiirtoputket viilennyskontektorille ja käytännössä ainoa mahdollinen reitti menee käyttäullakon kautta jolloin höyrysulkuun on pakko tehdä läpivientejä..Huolestuttaa miten tuo vaikuttaa kosteustiiviyteen koska ymmärtääkseni nykyaikaisessa vahvasti eristetyssä matalaenergiatalossa tuo höyrysulun tiiviys on tärkeä asia.Miten tuo höyrysulkuun tehtävä läpivienti tulisi tiivistää jotta se menisi mahdollisimman oikein? Jos olisi tajunnut tämän rakennusvaiheessa olisi laittanut putket valmiiksi (siinä vaiheessa olisi ollut simppeliä tiivistää höyrysulun läpivienti kummallekin puolelle tehtävillä teippauksilla). Nyt tuo ei taida onnistua ellei sitten irroita kattopaneelin lisäksi kipsilevyäkin (mikä lisäisi työmäärää koska tällöin kattopanelointia pitäisi avata koko kipsilevyn alueelta).

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mielestäni oikotietä onneen ei ole. Mikäli ymmärsin oikein, käyttöullakko on kylmä, ja putket nousevat teknisestä tilasta  (yhteisessä suojaputkessa?) kylmään käyttöullakkoon ja sieltä alas puhallinkonvektorille. Läpiviennit tulee silloin molemmissa kohdissa tiivistää nykyiseen höyrynsulkuun tiiviisti liittyvällä höyrynsulkuläpiviennillä tai höyrynsulkuteipillä, ja tämä edellyttää rakenteiden avaamista siten, että nykyinen sulku on näkyvillä n 0,5 m2:n alueella. Läpivientikohdissa lienee tarve käyttää erillistä läpivientiputkea, johon tuo sulku liitetään ja sulkea läpimenoputki sitten tiivistysvaahdolla ja mahdollisesti vielä tiivistysmassalla.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Läpimeno valmiiseen höyrysulkuun ja sen tiivistäminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: