Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 24.8.2021 16:1

Kysymys: Kylpyhuoneen kipsilevyseinän takana kulkeva metalliputki

Eristäminen

Kerrostaloasunnossa sijaitsevan kylpyhuoneeni kipsilevyseinän takana kulkee metalliputki (kuva 1), joka jatkuu välikaton läpi ullakolle, mistä se nousee kerrostalon katolle (kuva2). Kuuluisiko tällaisen putken (mikä se muuten on?) ja sen läpiviennin olla eristetty? Talvipakkasilla kylpyhuoneen seinä, jonka takana putki kulkee, tuntuisi olevan erittäin kylmä.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Putki on viemärin tuuletusputki, joka ottaa korvausilmaa viemäriverkostoon talon katolta. Putkea ei yleensä eristetä lämpimässä tilassa, mutta ullakon kylmän tilan kautta kulkeva osuus eristetään, koska putken pintaan kondensoituu muuten kosteutta. Huono asia ei ole, vaikka eristys tehtäisiin myös huoneiston osalla, koska putki voi jossain määrin jäähdyttää tuota kipsiseinän takana olevaa tilaa. Läpivienti välipohjassa (yläpohjassa) tulee olla palonkestävästi suljettu (palokatkomassalla, betonilla tms. suunnitellulla tavalla).
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kylpyhuoneen kipsilevyseinän takana kulkeva metalliputki":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: